Betalingen en tarieven

Onze tarieven per januari 2020

Betalingen

U ontvangt de facturen voortaan ‘Anders’!

Onze facturen worden vanaf 1 februari 2017 verzorgd door Anders Medical Factoring. Hierdoor houden wij meer tijd over voor u en weten we zeker dat de facturatie vlot en prettig afgehandeld wordt. In veel gevallen dient Anders Medical Factoring de factuur rechtstreeks in bij uw zorgverzekeraar (dit heet clearing). Afhankelijk van uw (aanvullende) verzekering wordt een deel van de rekening door de zorgverzekeraar vergoed.

Het deel van de factuur dat niet wordt betaald door de zorgverzekeraar wordt vervolgens aan u gefactureerd. De factuur van Anders Medical Factoring ontvangt u per e-mail, of -indien gewenst- per post. Zorg er daarom voor dat wij de juiste gegevens van u hebben. Op de balie liggen handige kaartjes waarop u kunt aangeven of u uw factuur per e-mail of toch liever per post wilt ontvangen. Wij adviseren u tevens er zorg voor te dragen dat u het e-mailadres van Anders Medical Factoring, service@mijnandersnota.nl, aan uw adresboek toevoegt.

Als u de factuur per e-mail ontvangt, kunt u gemakkelijk betalen door in te loggen op www.MijnAndersNota.nl en vervolgens te klikken op de link naar iDeal. Op deze website heeft u ook inzicht in al uw facturen. Heeft u een vraag over uw factuur? Op www.MijnAndersNota.nl vindt u een aantal veelgestelde vragen en informatie. Spreekt u liever een van de medewerkers persoonlijk? Bel dan de patiëntenlijn: 085-7606262 (lokaal tarief).

Tarieven

De tandartstarieven zijn in 2020 nagenoeg gelijk aan die van vorig jaar, op enkele uitzonderingen na. Er zullen opnieuw gereguleerde tarieven worden gehanteerd in de tandheelkunde. Alle mondzorgverleners zijn dus verplicht dezelfde prijzen te gebruiken. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die toezicht houdt op de zorg, heeft eerder de tarieven per 1 januari 2015 verlaagd met 0,94% en vanaf 1 juli 2015 nog eens met 5,15%.

Bij iedere handeling hoort een code en een omschrijving met een toelichting. Ook op de prijsopgave en de factuur komen de codes van de prestaties terug. Zo blijft het overzichtelijk. De tarieven voor 2020 zijn hier te bekijken. Klik hier.