Waarom Blåtand?

Christian Larsen verwezenlijkt zijn droom, namelijk het voeren van een eigen mondzorgpraktijk.

Al lange tijd wil hij een praktijk creëren waarin optimale mondgezondheid bereikt kan worden door samenwerking van een goed functionerend, professioneel en gedreven team waarbij de patiënt centraal staat.

Christian is Deens en bij het zoeken naar een passende naam wilde hij zijn afkomst hierin verwerken.

Harald Blåtand was een Deense Viking koning (958-986). Hij kreeg deze naam omdat hij een blauwe voortand had die veroorzaakt was door een afgestorven zenuw, wellicht ontstaan na een klap tijdens een gevecht. Harald was de eerste die zich liet bekeren tot het christendom.

Deze ‘Blauwtand’-Viking stond verder bekend als iemand die verschillende volken en groepen in zijn rijk met elkaar kon laten samenwerken. In deze tijd nog steeds een uitdaging. Naar deze kunst om te verbinden is ook bluetooth(=blåtand) door Ericsson gekozen. Deze relatie met de kunst maakt dat Blåtand voor Christian de uitgelezen naam werd voor zijn praktijk, ondanks de waarschijnlijk wat lastige uitspraak (‘Blotand’)

Hij hoopt dat Blåtand een begrip wordt in Numansdorp.

Een begrip voor goede samenwerking met en tussen alle betrokken partijen en een voor de patiënt aangename zorg en optimale mondgezondheid.